Leerkwaliteit

Het plantaardig looien is een ambachtelijke traditie die de Toscaanse leerlooierijen eeuwenlang van vader op zoon hebben overgedragen, waarbij oude recepten en ultramoderne technologie zijn gecombineerd.

De transformatie van onbewerkte huiden naar een materiaal dat door de tijd heen bestand is, is een proces dat langzaam gebeurt in houten vaten, met respect voor mens en milieu. Een verbazingwekkend proces gebaseerd op het gebruik van natuurlijke tannine gewonnen uit bomen, op moderne technologieën en machines.

Van de verschillende looimethoden is het plantaardig looien nog steeds de meest traditionele, de meest karakteristieke en deze geven het leer zijn unieke eigenschappen. Het is in staat om comfort en uiterlijk, mode en traditie, uniekheid en veelzijdigheid van het product te combineren.

Het plantaardige looiproces is gebaseerd op het gebruik van tannine, het actieve ingrediënt dat verantwoordelijk is voor de transformatie van de dierenhuid tot een compact en resistent materiaal dat door de jaren heen duurzaam is. Deze natuurlijke stof is te vinden in veel verschillende bomen en planten, in variabele concentratie volgens de verschillende soorten. Deze natuurlijke tannine-extracten maken het plantaardig gelooide leer uniek en is daardoor gemakkelijk te onderscheiden.

Plantaardig gelooid leer tekent de sporen van ons leven. Het onthult de tekenen van tijd en gebruik als de meest persoonlijke uitdrukking van natuurlijkheid. De kleuren van tannine geven het leer een onmiskenbare warme en schitterende tint die intenser wordt met het verstrijken van de tijd en het dagelijks gebruik.

Het kiezen van een product gemaakt van Toscaans plantaardig gelooid leer betekent kiezen voor een uniek object dat de levensstijl van de eigenaar weerspiegelt.

Geen enkel leer lijkt op een ander, de bijzondere eigenschappen bieden een breed scala aan mogelijke interpretaties in vorm en ontwerp. Ontwerpers kunnen een materiaal vinden dat waarde kan toevoegen aan een modeproject, consumenten kunnen een product vinden dat mode en trends overwint.

Plantaardig looien is een looiproces dat is geïnspireerd op de natuur en in volledige harmonie.

Plantaardig gelooid leer bevat geen giftige stoffen die schadelijk zijn voor de mens en is vriendelijk voor mensen die last hebben van metaal gerelateerde allergieën.

De productiecyclus van plantaardig gelooid leer wordt strikt gecontroleerd en heeft een lage invloed op het milieu:

Geen enkel dier wordt gedood voor zijn huid. Integendeel, de ruwe huiden die onze leerlooierijen gebruiken, zijn de afgedankte bijproducten van de voedingsindustrie die vlees produceren voor menselijke consumptie.

Omdat plantaardig gelooid leer met natuurlijke tannine is gelooid, kan het dankzij zijn chemisch-biologische eigenschappen aan het einde van zijn levensduur gemakkelijk worden gerecycled.

Onze leerlooierijen hebben enorm geïnvesteerd in zuiveringssystemen en afvalrecycling waardoor ze werken met respect voor mens en milieu.

Veel van de stoffen die tijdens het looiproces worden gebruikt, worden teruggewonnen, gerecycled en hergebruikt op verschillende gebieden. Haar dat van rauwe huiden is verwijderd, wordt omgezet in landbouwmest; slib geproduceerd door de zuiveringsinstallaties wordt hergebruikt in de bouwsector om bakstenen te maken.

Plantaardig gelooid leer, herkenbaar aan zijn handelsmerk, bevat geen giftige stoffen zoals Azo kleurstoffen, nikkel, PCP of chroom VI.

Het kwaliteitslabel bij je product geeft aan dat je gekozen hebt voor een milieu vriendelijk geproduceerd product.

Bron : Consorzio Vera pelle Italiana